make a donation to the fz1oa
fz1oa chat
fz1oa picture uploader
maintain your own photo albums
locate fz1oa members
Members Assistance Guide
search the entire board
click here for fz1oa web site home page
register a new account, it's free!
fz1oa store
email the fz1oa webmasters
read the fz1oa guidelines
read the fz1oa policy
open pat's fz1 site in a new window
open iowaz fz1 site in a new window
technical tips

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > FZ1 Problems & Issues > Gen 2 Problems & Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-28-2017, 01:15 AM   #1
fzrgerard
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: S.F. Bay Area
Posts: 2
Headlights and dash lights out

Hi All
Hope you guys can help. 09 FZ1 48,000 miles ride to work daily. Went to start after work today started fine but no headlights low and high beam and no dash lights. LCD tach and speedo are there but no back illumination. Called my brother and hauled it home in the dark. Checked fuses and all seemed fine. Swapped the 2 20 amp fuses and no change. Does the headlight relay also power up the dash lights? Tomorrow will take off side panel to inspect relays. Any other ideas? This happen to anyone else? Bike has been extremely trouble free. Thanks a lot.
fzrgerard is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2018, 05:55 AM   #2
NRWhiteKnight
Registered User
 
NRWhiteKnight's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Kentucky
Posts: 39
Check the connector 10 (?) PIN connector behind the left side of the fairing. I currently have an issue with the power wire on mine the has causes my headlight (and dash lights) to go out. When this happens the right turn and bright light indicators on the dash come on and stay and the right turn signal itself is on until I wiggle the wire and get it into a position where those indicators stay off. I have the pins to fix it at the connector but I don't have a PIN tool to remove it so at this time I have not fully eliminated my issue.

Hope this helps.
NRWhiteKnight is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 06:58 PM   #3
porky45
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by fzrgerard View Post
Hi All
Hope you guys can help. 09 FZ1 48,000 miles ride to work daily. Went to start after work today started fine but no headlights low and high beam and no dash lights. LCD tach and speedo are there but no back illumination. Called my brother and hauled it home in the dark. Checked fuses and all seemed fine. Swapped the 2 20 amp fuses and no change. Does the headlight relay also power up the dash lights? Tomorrow will take off side panel to inspect relays. Any other ideas? This happen to anyone else? Bike has been extremely trouble free. Thanks a lot.
Did you get this issue figured out? I started up my 2008 tonight and had the same issue! Looking for a solution.
porky45 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 07:07 PM   #4
Desmo
WORST MODERATOR EVER
 
Desmo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Palo Alto,CA
Posts: 323,263,396
FWIW. He hasn’t visited the board since last November.
__________________
“Faith is a story of order humans impose on the chaos of their existence so their soft brains can bear it.” - Niska
Desmo is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 04:13 PM   #5
porky45
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Desmo View Post
FWIW. He hasn’t visited the board since last November.
Thanks for the reply, guess i should have checked ahead of time!

It ultimately ended up being the fuse. Didn't look like it on first glance, but decided to replace anyway and voila, everything works well!
porky45 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > FZ1 Problems & Issues > Gen 2 Problems & Issues


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:19 PM.


Questions? Comments?
Click on name below to contact via PM
Rabeet (Admin) Desmo (Admin)

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Website and Message Board Contents Copyright 2001-2007 FZ1OA
The marks YAMAHA® and FZ1® are used under license from Yamaha Motor Corporation, U.S.A.
The information on this web site is NOT approved or endorsed by Yamaha Motor Corporation in any way.
Page generated in 0.05767 seconds with 11 queries