make a donation to the fz1oa
fz1oa chat
fz1oa picture uploader
maintain your own photo albums
locate fz1oa members
Members Assistance Guide
search the entire board
click here for fz1oa web site home page
register a new account, it's free!
fz1oa store
email the fz1oa webmasters
read the fz1oa guidelines
read the fz1oa policy
open pat's fz1 site in a new window
open iowaz fz1 site in a new window
technical tips

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > Exhausts, Carburetion & Performance > Gen 2 Exhausts, Fueling & Performance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2017, 09:35 AM   #1
torszula
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 31
ECU codes after flash

I had my ECU flashed and after initial start up I recieve a bunch of new error codes:


13 - Intake air pressure sensor
15 - Throttle position sensor (open or short circuit)
17 - EXUP servo motor potention circuit
21 - Coolant temperature sensor
23 - Atmospheric pressure sensor
30 - Lean angle sensor (latch up detected)
41 - Lean angle sensor (open or short-circuit)
47 - Sub-throttle servo motor potention (open

Any ideas as to what these error codes mean? I tried to clear the codes they come right back.
torszula is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 09:37 AM   #2
fermic37
Registered User
 
fermic37's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Central PA
Posts: 1,462
Could be an issue with the flash or a loose connection with one of your ecu plugs. Who did your flash?
fermic37 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 09:56 AM   #3
AndyW
Dumbass with a full PM inbox..
 
AndyW's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Marietta, GA
Posts: 22,549
Got to be a connector issue - all those are indicating potential open circuit, and are all in the same area under the tank..
__________________
'01 FZ1 set up for distance
'07 FZ1 set up for fun
(both in the *faster* blue)


Which would you prefer?
AndyW is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 01:24 PM   #4
fz1baba
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 5
Same thing occurred after I got mine flashed. I reset the codes and after a year of riding non have come back.
fz1baba is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 07:17 AM   #5
OldBiker
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 1,334
Same thing and same codes happened with mine after the flash. The shop reset it all and all is fine.
OldBiker is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 09:57 AM   #6
giddyup
Registered User
 
giddyup's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Ontario, Canada
Posts: 252
Quote:
Originally Posted by fermic37 View Post
Could be an issue with the flash or a loose connection with one of your ecu plugs. Who did your flash?
Inquiring minds want to know.
__________________
You do not need a therapist if you own a motorcycle, any kind of motorcycle!
Dan Aykroyd

Past Rides: Kawasaki KX80, Honda CB350, CAN-AM 125 Qualifier, CAN-AM 250MX, CAN-AM 500MX, 2000 Kawasaki ZX6, 2001/2003 KLR 650, 2006 Yamaha FZ1
Current Ride: 2012 Yamaha FZ1
Future Ride: Yamaha Tenere or Africa Twin "Big Tank"
giddyup is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 11:26 AM   #7
OldBiker
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 1,334
My shop thought that it was due to a failed battery and disconnecting it to replace the battery with a new one. All the connectors to the ECU are snug and hasn't been an issue in the past two years.

The flash may have been coincidental to the bad battery.
OldBiker is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > Exhausts, Carburetion & Performance > Gen 2 Exhausts, Fueling & Performance


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:29 PM.


Questions? Comments?
Click on name below to contact via PM
Rabeet (Admin) Desmo (Admin)

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Website and Message Board Contents Copyright 2001-2007 FZ1OA
The marks YAMAHA® and FZ1® are used under license from Yamaha Motor Corporation, U.S.A.
The information on this web site is NOT approved or endorsed by Yamaha Motor Corporation in any way.
Page generated in 0.06851 seconds with 10 queries